4 Ekim 2007 Perşembe

amip (el hayvan-ül kudsiyyet-ül la sahib-üş şekl-is sabit) (sabit şekle sahip olmayan kutsal hayvan)

Eskilerden... mayıs 2004

amip nedir bilirsiniz. orası burası özgürce uzayan hilkat garibesi bi yaratıktır. saman, muz kabuğu ve yeşil çimen atılmış sularda bol miktarda olur. bu sularda özgürce dolaşır. yiyecek bişey denk gelirse yiyeceğe en yakın tarafı kocaman bir ağız olur sonra da höörrrp diye yutar yiyeceği. ama amipi ilginç kılan, onu benim gözümde değerli yapan bir özelliği vardır ki yeme de yanında yat. (altı çizili kısım anlam bütünlüğünü bozuyo bakın, dikkat ettiniz mi? size KPSS de çalıştırıyom bak çaktırmadan.) herneyse bir özelliği vardır ki bu özellik amipi kutsal yapan özelliktir. kutsal amip diyelim ki bigün orasını burasını uzatarak uzak diyarlara şekbal açtı. (5 cm onun için bu kategoriye girer heralde). yeni amipler tanımak istedi. dereler bayırlar aştı ve biyere vardı nihayet. ama baktı ki orada hiç başka amip yok. yapayalnız hissetti kendini. çok canı sıkıldı. ama sonra cırt diye böldü kendini ikiye. artık yalnızlığını paylaşacak bi arkadaşı vardı. (gerçi hangisi orjinal amip, hangisi yeni gelen arkadaş bilmek çok zor. bu mesele çok su götürür.)
sonra bi daha bölündüler, bi daha bi daha derken sonunda yalnızlıktan sıkılan amip bir nüfus patlamasının içinde bulur kendini. bu da bir sorundur ama konumuz bu değil. amipi kutsal yapan yalnızlıktan her an kurtulabilme yeteneğinin olmasıdır. tabi biraz ilkel bi teknik olsa da amipin işini görür bu.
ya biz ne yapalım? nasıl kurtulalım yalnızlıktan? bir öneri: şu salak arkadaş sitelerine girin ve salak bi arkadaş bulun. harbiden de o sitelerin reklamı gibi oldu bu yaa.

20 dakika içinde arayın muz kabuklu kültür ortamı ile beşli amip seti de adresinize hediye olarak gelsin. piyasa değeri toplam 120.000.000 tl olan bu set eğer şimdi ararsanız ücretsiz olarak adresinize postalanacaktır.
kargo ücreti tüketiciye ait olup 18 yaşından küçükler bu milletin ümididir, herşeyidir, yarınlarıdır...
bir sonraki mevzumuz terliksi hayvan. eskilerin deyimiyle (el hayvan ül-ke naleyn)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ağzını ...:-
elini...:-
sağlık...:)
sende olmasan bu memlekette boş lafları kim yazcek...