4 Ekim 2007 Perşembe

terliksi hayvan (el hayvan-ül ke naleyn= terlik çifti gibi hayvan) :)

Eskilerden... mayıs 2004

el hayvan-ül ke naleyn (terlik çifti gibi hayvan) diye de bilinen terliksi hayvana gelince. eğer benim bu hayvanlardan bahsetmemin sebebi olarak okul hayatımın en son dersinde başıma gelen talihsiz olay nedeniyle ilgi çekmeye çalışmam geliyorsa akıllarınıza, biliniz ki terliksi hayvanın benden çok daha ilgi çekici olması sebebiyle, şayet böyle bir niyetim olsa onu değil başka bir hayvanı kullanırdım. zira bu hayvandan bahseden ister istemez ilgiyi onun üstüne çeker de ilgiden büsbütün mahrum kalır. neyse ben bunu da göze alarak anlatayım. hücre zarı küçük küçük kirpiklerle dolu bu hayvanımız kudsiler mertebesine çıkamamış (çıkarılmamış da denebilir) olsa da, yine de bendeki yeri apayrıdır. çünkü ikisi yanyana gelince (simetrik olabilirlerse) bize hiç de yabancı olmayan bi manzarayı sererler gözlerimizin önüne (hikayenin etkililiğini devrik cümlelerle ve anlaşılması güç ifadelerle desteklediğime dikkat ediniz). neyse, arkadaş parantez içlerindeki şeyler de şu yüzüklerin efendisindeki smigolf muydu neydi, onun kendi kendine yaptığı dialoglar gibi bir dialog ortaya çıkarıyo. devamlı kendimle çelişiyorum. neyse ne demiştik? manzara evet. bu manzarayı iyi biliriz lakin en azından tuvalete girerken böyle bir manzara karşılar hepimizi. iki tane terlik. simetrik vaziyette duruyorlarsa problem yoktur. ama ikisi de aynı yöne doğru konvexse hemen anlarız ki terliğin biri ters dönmüştür. bu durumda tuvaletten son çıkan kişi aranır. çünkü tuvalet terliğinin önerilen yüzeyinin dışında bir yüzey parçasının tuvalet yüzeyiyle teması hiç arzu edilmeyen, hatta şidet duygularını kabartan bir problemdir.
işte belki de bu yüzden yıllar önce mikroskopta ilk terliksi hayvanı gören bilim adamları çok sevinmişlerdi. ancak onun yanına, onunla eş konvexliğe sahip bir başka terliksi yanaşınca büyü bozulmuş ve bu manzarayı bilinç altından (yani tuvalet terliğinin ters dönmüş halinden) hatırlayan bilim adamları, sırf bu yüzden bu hayvana kudsilik payesini vermemiş ve bu hayvana el hayvan-ül ke naleyn denmiş ancak el hayvan-ül kudsiyy-ül ke naleyn denmemiştir.
bu hayvanın benim için değerine gelince. bu tek hücreden müteşekkil sempatik hayvan kirpikleriyle hareket eder. onun için kirpikleri hep bakımlı olmak zorundadır.

mevzu es salisen (third subject=üçüncü konu): kamçılı hayvan (hayvan-es sahib-üs seyf= kılıç sahibi hayat sahibi denebilir)
mevzu er rabien: (fourth subject=dördüncü konu): volvox (el vahdet-ül hayvanat-ül müctemiyyete= sosyal hayvanlar birliği)
bu mevzuata da avare olduğum bir zamanda girerim heralde. şimdilik bu kadar saçmalık sizlere yeter. ayrıca bunları yazmamın tek sebebi kendimi rahatlatmak. rahatsız oluyosanız okumadan silin. veya biraz idare edin ya nolcak psikolojim bozuk işte şu ara. ayrıca hocalarımdan da tekrar tekrar özür dilerim. bu kadar işlerinin arasında tek hücreliler dünyasına kendilerini çektiğim için.