23 Ekim 2007 Salı

Amet Erik Ağa'nın arsız köpeklerinden Mehmet'in çektikleri üzerine... 1

Bir zamanalar cennet gibi bir bahçede Mehmetoğulları yaşarmış. Bu Mehmetoğulları çok cesur ve çetin imiş. Bunlardan en sonuncusu Mehmet oğlu Mehmet ise biraz ne yapacağını bilmez birisiymiş. Cesurmuş lakin atalarının düştüğü tuzaklara da düşmek istemezmiş.

Bir gün Mehmet'in bahçesine ırak bir bahçeden bir miktar köpek girmiş. Köpek işte Mehmet'i ısırıp kaçmışlar. Sonra gene girmiş, bi daha girmiş. Bazen ısırmış bazen ürümüş, defolup gitmiş.
Mehmet de tabi it girince karşılık vermiş. Lakin it işte hızlı kaçar. Hem öyle vurmadan sövmeden anlamayan arsız bir it. Köpek kovulduğu mahalleye kaçar derler ya.

Mehmet'in canına tak etmiş. Irak bahçenin sahibine haber yollamış "köpeklerinizi bağlayın bizim bahçeye kaçıyo hır gür çıkarıyo demiş. Onlar da demiş ki "onlar bizim köpeğimiz değil, Muhtar Amet Erik Ağa'nın köpekleri, walla bizim bahçede duruyo ama biz de oşt diyemiyoz, yoksa Amet Erik Ağa bizi de haklar" demiş.

Bunun üzerine Mehmet, tabi bakmış gelişme yok itler bahçeden zırt pırt kaçıyor, ulan demiş Başlarım Amet Erik Ağana demiş. İtinizi bağlamazsanız girerim bahçene ......... demiş. Irak bahçenin sahibi ise göbeğini kaşıyarak pis pis gülmüş. "Adımını atarsan kafana daşı yirsin" diye karşılık vermiş.

Mehmet bu lafın üzerine "tamam lan" demiş. "Senin eşşeen kancık olsun" demiş sabretmiş. Zati Amet Erik Ağa da uzaktan gözünü böyütüpdurumuş vay sen benim itime nassı kötü dersin diye.

Sonra bi gece Ağa'nın itleri gene bizim bahçeye geçip Mehmet'i esaslı ısırmış. Mehmet ulan demiş bu sefer yaktım çıranı deyyus demiş. Daşı zopayı bahçe sınırına yığmış geliyom lan demiş. Irak bahçenin sakini gene göbeğini kaşıyıp demiş ki: "bak Mehmet. Sen iyi çocuksun. Ama bu bahçeye zopanan girersen ben de sana vururum demiş. Üstelik Ağa da vurur" demiş.

Mehmet gene o kadar daşı sopayı yığdığıyla kalmış. Sonra bi gece Mehmet dolaşırken bi köpek sürüsü daha girip Mehmet'i derince ısırmış. Ulan demiş dinime imanıma giriyom bu sefer demiş. geliyom bekle demiş.

En son Irak bahçenin yüzsüz ev sahibi inen Kalleş muhtar Amet Erik Ağa pis pis sırıtıp demişler ki: "Lan demişler ne çekcez köpeemizi ordan. Dolaşıpdursun hayvanlar. Mehmet girebilecek olsa çoktan girerdi. Demek ki giremez gayrı"

Amet Erik Ağanın köpekleri semizleşedursun, Irak bahçenin sahibi Talib abi de köpeklere bahçede yer ayırmış, başlarına çoban bile dikmiş. Köpek çobanı (adı Biraz Ani)...

Ah Mehmet senin gibi ince düşünen yok bu köyde. Gir malını zürttümün bahçesine, gebert itlerini. Bi halt yiyemezler. Dersen ki o itlerin orda yeri belli değil. Bi iti öldürürsün "ulan bu it senin bahçene geçmemişti ki" derler fitne çıkarırlar.

Biz de deriz ki inceldiği yerden kopsun. Ama şakacıktan değil. Gerçekten kopsun.
Bekliyoruz Mehmet cevabını...
Allah doğrunun yar ve yardımcısı olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

waaaay